بودجه تصویبی سال 91شهرداری ساری
سید مهدی احمدی سخنگوی شورای اسلامی شهر ساری بودجه پیشنهادی سال 91 شهرداری ساری را که به تصویب شورای اسلامی شهر ساری رسید به شرح ذیل اعلام کرد :
1-دقیقاً بر اساس جدول زمانبندی و طبق قانون انجام شود تا پایان دیماه از سوی شهرداری به شورا ارسال،شورا تا پایان بهمن طی جلسا ت متعدد و با حضور کارشناسان و مشاوران مورد بررسی شد،اول اسفند به شهرداری ابلاغ شد و انشاالله از آغاز سال 91 اجرا خواهد شد.
2-با توجه به عدم تحقق بودجه در سال 90 تا سقف یکصد میلیارد تومان و با عنایت به رکود اقتصادی در دنیا و کشور ، استان و ساری و به علت تقلیل ساخت و ساز ها و صدور پروانه ساخت،بودجه سال 91،هفتاد و نه میلیارد تومان پیش بینی شده است.
3- در سال گذشته حدود 14 میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی به عنوان یکی از منابع درآمدی شهرداری پیش بینی شده بود که در سال 90 لحاظ نشده است که خود یکی از نکات مثبت بودجه در سال آینده است.
4- بودجه سال 91 با اولویت اتمام پروژه های نیمه کاره شهرداری تنظیم شده است.
5- بودجه سال 91 با وقت بررسی کارشناسانه تری نسبت به سال 90 تنظیم شده است.
6- تلاش شده است بودجه تنظیمی با شرایط درآمدی قابل تحقق ،کاملا تطبیق داده شده است.
7- بودجه سال 91شهرداری ساری با رعایت مفاد بخشنامه صادره از سوی سازمان شهرداری ها کشور تنظیم شده است که در آن سعی شده است موارد ذیل لحاظ گردد.
الف:اهتمام به انضباط مالی و بودجه ای و تعادل بین منابع درآمدی و مصارف هزینه ای
ب:توسعه نظام برنامه ریزی و مدیریت شهری
ج:ارتقاءجایگاه آموزش ،پژوهش ،فن آوری اطلاعات و سرمایه انسانی در عرصه مدیریت شهری
و:مدیریت هزینه در شهرداری ها
ه:افزایش بهره وری و کارایی از طریق بهبود منابع انسانی ،توجه به آموزش ها ی مهارتی کارکنان و ارتقاءسطح علمی آنان و توسعه فن آوری اطلاعات
سخنگوی شورای اسلامی شهر ساری خاطرنشان ساخت:
شهرداری ساری بر اساس قانون مکلف شده است نسبت به موارد زیر اقدام نماید
1-احداث یا اختصاص فضای کافی و مناسب برای مساجد یا نماز خانه در بوستان های شهر بند الف و ج ماده 6 ب ک ت؟؟
در این جهت و در بخش بهبود محیط شهری حدود 9 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی کرده است.
2-انتشار اوراق مشارکت موضوع بند پ ماده 83
در این جهت برای پروژه خیام به فرهنگ که برآورد هزینه اش حدود 300 میلیارد تومان است در مرحله اول 70 میلیارد تومان اوراق مشارکت و فروخته خواهد شد و بقیه در مرحله دوم انجام خواهد شد.
3-اعمال سیاست های تشویقی در بافت های فرسوده شهری توسط شهرداری ها(موضوع ماده 171)در این جهت پارکینگ های طبقاتی از 100 درصد معافیت عوارض برخوردار بوده ،ضمن اینکه جهت دریافت تسهیلات ،شهرداری اشخاص را بر بانک های عامل معرفی خواهد کرد.
4-مدیریت پسماند شهری(ماده 193 قانون برنامه پنجم توسعه)
در این جهت خرید زمین جهت احداث کارخانه زباله سوز در شهرک صنعتی انجام گرفته است قرار داد جهت نصب کارخانه بین شرکت های سرمایه گذار و سازمان همیاری ها بسته شد و بزودی عملیات اجرایی آغاز خواهد شد.
چهار چوب تدوین بودجه:
1- توسعه فعالیت های فنی و عمرانی (اجرای طرح های ساماندهی بافت های فرسوده –هدایت و دفع آب های سطحی-اجرای طرح های گردشگری-ارتقاء کیفی معابر شهری –اجرای طرح های ممیزی املاک- تهیه نقشه های بهنگام شهری و اجرای سیستم های اطلاعات مکانی در شهر و نیز مناسب سازی محیط های شهری جهت معلولین جسمی و حرکتی)
2- ارتقاء کیفی خدمات شهری (احداث و تکمیل ایستگاههای آتش نشانی و خدمات ایمنی –کمک به اجرای طرح های توسعه فضای سبز ،کمک به اجرای طرح های جداسازی شبکه آبیاری فضای سبز از آب شرب ،کمک به طرح های جامع مدیریت پسماند و کمک به ساماندهی گلزار شهداء)
3- توسعه آموزش و پژوهش با رویکرد افزایش توان علمی شهرداری
4- برنامه ریزی و فن آوری اطلاعات (توسعه نظام برنامه ریزی و بودجه ریزی عملیاتی ،توسعه زیر ساخت های انفورماتیک و نرم افزار های مرتبط
5- حمایت از طر های در آمد زا و مشارکت بخش خصوصی (تهیه طرح های امکان سنجی برای پروژه های سود ده و استفاده از ظرفیت
کل بودجه حدود 80 میلیون تومان
38% - هزینه های جاری
62% -هزینه های عمرانی
درآمد های ناشی از عوارض عمومی 46/5%
درآمدهای ناشی از عوارض اختصاصی8/9%
بهاء خدمات و درآمدهای موسسات انتفاعی 6/95 %
کمک های اعطایی دولت و سازمان های دولتی 2/175 %
اعانات هدایا و دارایی 35/05%
سایر منابع تامین اعتبار 1/25%
هزینه های عمرانی
برنامه ریزی توسعه شهری 24/78% کد 3010200=طرح تملک اراضی و املاک مورد نیاز اجرای توسعه عمران شهری به مبلغ 000/000/200/110 که حدودا 23% از سهم اعتبارات عمرانی را برخود اختصاص می دهند
هدایت و دفع آبهای سطحی 5/3%
حمل و نقل وبهبود عبور و مرور 41%
ایجاد تاسیسات حفاظتی 0/08 %
بهبود محیط شهری 18%
ایجاد اماکن و فضاهای ورزشی فرهنگی و ...2/70%
سایر تاسیسات و تسهیلات شهری 6/5 %
ایجاد تاسیسات درآمدزا 0/02 %
هزینه های پیش بینی نشده 0/09 %